Jdi na obsah Jdi na menu
 


Komentovaná prohlídka, poutníci

MOŽNOST NÁVŠTĚVY KOSTELA

 

Během zimního období z důvodu technických, personálních i zdravotních otvíráme kostel a poskytujeme prohlídky v uvedených časech ( St-Ne  9-11:30; 13-15:30; Po, Ut ZAVŘENO) pouze po předchozí domluvě.

Děkujeme za pochopení.

 

KOMENTOVANÁ PROHLÍDKA

Komentovanou prohlídku je potřeba domluvit předem. Trvá asi hodinu. (Čas i obsah prohlídky se dá po domluvě podle zájmu skupiny upravit.)

Nevybírá se žádné vstupné. Je však vhodné přispět na provoz kostela. Obzvláště pokud důvodem Vaší návštěvy není zbožnost, ale prohlídka kostela jako muzea a kulturní památky.

Výše příspěvku záleží na Vašich možnostech, ale provoz i údržba areálu nejsou zadarmo. Prosíme, zvažte, kolik například zaplatíte při návštěvách jiných památek.

V kostele se chováme slušně, tiše, muži z úcty sundávají pokrývku hlavy, do kostela nevstupujeme s jídlem ani se zvířaty. V kostele se nefotí.

POUTNÍCI

Příjezd poutníků, kteří zde chtějí mít mši svatou nebo bohoslužbu, je potřeba domluvit předem. Kněze nejsme bohužel schopni zajistit.

Poutníci, kteří putují po svatojakubské cestě (ne každý, kdo ujde kousek svatojakubské cesty, dá se nazvat poutníkem v pravém slova smyslu...) tu mohou dostat razítko, ev. také přenocovat. To je nutné domluvit také předem.

Děkujeme za pochopení.